Plovdiv24.bg > ИлюстрацияЕкатерина Захариева и се финансира по линия на българската официална

...
Plovdiv24.bg
> ИлюстрацияЕкатерина Захариева и се финансира по линия на българската официална
Коментари Харесай

България направи ново дарение към Сърбия в борбата с вируса

 Plovdiv24.bg > ИлюстрацияЕкатерина Захариева и се финансира по линия на българската публична помощ за развиване. То е част от поддръжката ни за 12 страни - от Западните Балкани, Източното партньорство и Южното съседство, на обща стойност 636 150 лева В нея са планувани 4 150 комплекта защитно облекло и 5 336 продоволствени пакета.

Дарението беше предадено от българския дипломат Радко Влайков на гала в Клиничния център – Ниш, на която участваха държавният секретар на Министерството на външните работи на Република Сърбия Ивица Тончев, началникът на Нишавския окръг Драгана Сотировски, кметът на град Ниш Дарко Булатович и шефовете на лечебните заведения в Ниш, Враня, Сурдулица, Пирот, Панчево, Лесковац, Цариброд, Босилеград и Бабушница. В духа на отличните връзки сред двете страни България дава помощта, която е израз на европейската взаимност в битката с COVID-19, подчерта дипломат Влайков.   Сръбските представители благодариха на българското държавно управление за поддръжката в битката с ковид. Това е второто сходно българско подаяние в Сърбия, откакто на 4 май в Цариброд бяха връчени 132 комплекта медицински защитни дрехи за неведнъж прилагане за регионите, в които живее преобладаващата част от българското национално малцинство.

Предоставените през днешния ден защитни комплекти са създадени от български компании съгласно най-високите стандарти – костюмите са за многократна приложимост, от специфична лека и дишаща материя, осигуряваща оптималната отбрана за медицинския личен състав. Подобни комплекти, помощ от България, към този момент бяха предадени посредством посолствата ни на Република Северна Македония, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР